Diverse 17 Ian 2007 02:04 pm

blog vs blog

 
Doar o precizare scurta. WeBlog.ro nu are nici o legatura/ afiliere /parteneriat cu 7plus si blogurile comentate/incluse in aceasta publicatie. In mod normal includerea insemnarilor voastre in articole din aceasta publicatie ar trebui sa se faca doar cu acordul vostru scris.
In cazul in care considerati ca drepturile voastre de autor au fost incalcate va rog sa va adresati direct redactiei 7Plus. Daca aveti intrebari va rog sa le aduceti pe comentarii.
Intre timp vom discuta si noi cu cei de la 7Plus pentru a le cere lamuriri suplimentare.

 

 
 
 
 

1.

lamuriri suplimentare? e cazul? treaba sta asa – cind am hotarit impreuna cu zully sa promovam fenomenul blogului romnesc in 7plus am crezut de cuviinta sa recomandam inainte de toate textele si autorii de pe weblog.ro. pt ca aici era "casa" noastra. pt ca pe acest site am si eu si curtezana blog. si pt ca mereu am crezut ca weblog e zona serioasa, frumoasa si devreme acasa. si ca ai nostri autori, ai weblogului, sunt mai ceva ca ai altora. la vremea respectiva am vorbit cu antonio, daca e cazul pot proba acest lucru postind corespondenta mea cu dinsul pe aceasta tema. in care eu spuneam ca, fiindu-mi drag weblogu’, vom recomanda cit mai mult acest site si texte/autori din aceasta zona. ba mai mult, am vrut sa gindim ceva mai amplu, un parteneriat, un eveniment, o legatura permanenta, ceva, in asa fel incit sa putem dezvolta mai departe si alte idei avind la baza fenomenul blogului. si faza asta ramasese deskisa, nah, o idee in stand by… zuli a avut rolul de a lua legatura cu fiecare autor in parte pt a cere parerea/acordul etc. nu stiu exact, dar pina acum au fost recomandati 200 de autori de pe weblog. poate mai multi? si toti au primit incintati ideea. si cu MULTUMIRI. se pot vedea multe posturi in care respectivii autori vorbesc despre bucuria de a fi fost recomandati/publicati de 7plus. si e vorba de autori cu bloguri de continut , cu bloguri de mare rating. in cazul acestei salahhe – zuli a vorbit cu ea, a intrebat-o daca ar dori sa fie recomandata in 7plus si ea si-a dat acceptul scris (la fel, se poate proba si asta, toate acordurile si corespondentele sunt pastrate). ca mai apoi sa nu recunoasca. faza asta n-o comentez, fiecare are dreptul de a se suci dupa bunul plac. dar sa faci atita tapaj pt kestia asta – nah, asta mi se pare exagerat. si mai ales in maniera in care a facut-o ea, injurind si bagindu-si cele necesare . da’ nici asta n-o comentez, la fel, calitati si calitati :)

2.

noi am vrut sa mediatizam fenomenul; s-a tot scris prin presa despre blogri ca sunt autori ratati/refuzati, ca sunt oameni frustrati, neintelesi. 7plus a vrut sa arate ca nici pe departe nu e asa si ca in astfel de zone se gasesc oameni cu reale calitati si stiluri captivante, de multe ori kiar mai dihai decit jurnalistii profesionisti sau autorii antrenati. si nu cred ca am gresit gindind asa. ca vine cineva ca salahhe si face astfel de scene – ma lasa rece. si asta NU ma face sa-mi skimb parerea. imi pare rau de incident, imi pare rau ca se ajunge aici – in definitiv nu e decit o furtuna intr-un pahar cu apa. la fel, imi pare rau si de pozitia celui care a scris "weblog vs 7plus" – luni in sir cit a fost recomandat si promovat acest site in 7plus a fost bine, nu? ma rog… nu conteaza, exista o multime de alte site-uri de gen care pot fi recomandate, spre care pot fi trimisi oameni/vizitatori/autori/cetitori. curios lucru e ma si cu blogarul nostru: daca e injurat printr-un ziar sare de cur in sus. daca e laudat si recomandat – la fel. pacat. incerci sa faci ceva fain si esti pus la zid. imi pare rau si de zuli. de fapt de ea imi pare cel mai rau, eu stiu cit timp a alocat acestui proiect si cu cit drag a facut totul. si cit de bucuroasa era pt fiecare mail de multumire venit din partea celor care au fost recomandati de ea, publicati in ziar. sa citesti mii de autori, mii de texte, sa cauti sa le sortezi intr-un fel, sa le alegi pe tematica , sa ilustrezi fiecare text in parte si sa-l asezi intr-o pagina de ziar – si asta zi de zi – pai nah, kestia asta nu e de ici de colo. abnegatie, devotament fatza de o idee, multumirea de a face ceva fain si de a da o mica bucurie unui autor – toate astea au facut-o pe zuli sa tina vie acea pagina in ziarul 7plus. pacat ca se ivesc momente cind astfel de initiative bune sunt umbrite de iesiri, poate indreptatite uneori, ale unor autori ca salahhe. spun inca o data, e dreptul fiecarui autor sa decida asupra textelor sale. dar cazul de fata era clar – salahhe isi daduse acceptul. undeva s-a rupt firul si a iesit ce a iesit.

e mult de vorbit pe tema asta. si as face-o. dar plecind de la temelii serioase, nu de la o astfel de criza de zi proasta. sau de moft de moment. e drept, nu trebuie sa uitam ca fiecare dintre noi e un geniu, o vedeta universala, galactica. buricul pamintului. nu-i asa salahhe??? si avem dreptul sa ne aparam cu dintii mirabila opera a sinelui. da’ io, personal, parca as face-o altfel. oricum, io’s mai geniu decit voi toti la un loc, is cel mai tare, cel mai bun, abia de mai am loc de mine in mine. cu toate astea – de-mi scoti dopul, fsi jalnic, ca oricare altul. kiar daca cu stil. hai ma, ce dracu…

asta e… weblog vs 7plus?? bloger vs bloger? hehehehe… ce ne place sa ne-o tragem singuri ma… si ce pricepere avem, sa facem din eroi victime, si din victime, eroi.

 

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X