Diverse 11 Mar 2009 05:48 pm

kilotzãrealã & gastronomie. si dialoguri stupide.

Am avut si io nitel timp liber si m-am dat aiurea pe net. Nu mai stiu cum dracu si de unde m-am trezit pe un sait cu poze de la carnavalu de la rio. Nu mai vazusem de multa vreme imagini cu fazele astea asa ca m-am pus pe rasfoit. Cind mi-era lumea mai draga cu okii in tzitzele lu reginele alea aproape goale, imi sare in retina una mai dihai ca celelalte. Dansatoarele alea erau seminude in marea lor majoritate, da’ asta frate era goal ca iesit de la dus. Ma holbez ca prostu minute bune si tot nu-mi vine s cred c madama aia defileaz in pupza goal, pe ritmuri de samba, printre carele alegorice. Sub o poz daia vd o explicatie care continea si doo nume: Dani Sperle si Viviane Castro. Io cu limbile astea telenovelistice sunt paralel si impasibil, da’ curiozitatea m roade si dau cutare pe gugl. Si aflu minune de poveste. In mare, faza e asa: cu ocazia carnavalului de la rio de anu trecut, una, Viviane Castro asta, a stabilit un record absolut – cei mai mici kiloti din lume, de 4 cm.
 
 deci viviane castro, da? anu trecut…
 
 
 
 
 viviane, anu asta!
 
 
 cam asa arata pictura cu padurea braziliana care. si na scandalu diplomatic…
 
 viviane si in alte ipostaze, le pun sa se bucure okiu
 
 
asta e sperle, cistigatoarea de anu asta 
 
 
 
 
 
 
uite ma cum o omologheaza astia, saraca de ea… omologator dasta vreau io sa fiu
 
 
 deci asta e dani sperle, cuminte creshtina, nu?
 
 
Anu sta, Dani Sperle, mai cu coaie, i-a spulberat aleia recordu cu kilotii ei: 3 cm!! Mai aflu ca kilotii lu Sperle au fost atent msurati (heheheh) de organizatori si au fost omologati drept cei mai mici din lume. Si na belea, cu asa bravur a intrat si in cartea recordurilor. Bravo f, esti tare. Ca s nu se lase mai prejos si dorind s fie inc in atentia intregii lumi, tuta astalalta de Viviane Castro a fcut ea ce a fcut de a iscat si-un scandal diplomatic. Curvulina si-a pictat pe cracu stng mutra lu Barack Obama ?i pe cracu drept mutra lu da Silva, presedintele braziliei . Pe burt si-a scris mare "de vnzare", "amendnd" astfel faptu c? Brazilia cic a vndut nush cte hectare din p?durea amazonian? americanilor. Subtil gagica, nu? Poza cu pricina o pun mai jos; io sincer m-am uitat f. atent da’ n-am vzut nici mcar o rmuric din pdure, de unde trag concluzia c ondina s-a epilat cu simt de rspundere&temeinic. Mijto, bravo fi, sunteti tari. Pi nu-i frumos? Iar a fcut inconjoru lumii un subiect bazat pe pasre. Zboar psrile astea frate de te-ngrozesti, nu alta, cu viteza gndului fac turu lumii si le fac pe posesoare vedete internationale. Vezi ce simplu e? Dai nitzel din cur si din tzitze, iti etalezi indestultor psrica abia acoperit pe motzu labiilor de 3-4 centimetri de textil si gata celebritatea. Esti vedet. Dai interviuri, esti asaltat de televiziuni, te vede o lume intreag, intri in cartea recordurilor, isti scandaluri diplomatice, faci presedinti de state s aib aritmii respiratorii si insomnii. Pi ce, dac ar fi declamat una 7 ore in timpu carnavalului sonete din Shakespeare sau catrene din Nostradamus ar fi bgat-o careva in seama? Hai m, ce dracu… Fetele stiu asta si fac ce stiu ele mai bine… fl-fl cu pasrea, cnt aia cu versu de aur si gata implinirea si sporu. Simplu, nu?
 
hehehehe, auzi m, scandal diplomatic :) ))) sau momentu omologrii, – se vede si in poze mai jos cum unu o cotrobaie p’aia pe la cutia cu scule… m, io as vrea s m fac omologator d’sta dac s-ar putea, am stat io si m-am gndit mai bine si cred c asta mi s-ar potrivi perfect :D Deci concurent mare intre psri, totusi. Iti dai seama c acu e una care clocoteste de furie si de nerbdare, asteptnd carnavalu viitor ca s fie ea regina cu cei mai mici kiloti? fir-ati ale dracu de curve, de matracuci, las c v arat io voo, io sunt aia cu cei mai mici kiloti, io, io!!!. Asta e tzelu meu, pentru asta triesc, asta e tot ce vreau io in viatz O s-o cotrobie aia de la omologari ore bune, cutnd cei mai mici kiloti, cu shublere, cu micrometre, cu microscoape si or s ridice din umeri obositi de atta cutare: domle, n-are, nu sunt, nu-i gsim. Ba cutati domle cu atentie, sunt ei p-acolo pe undeva, kilotii mei sunt cei mai mici, un grunte de textila, un micron de fibr, o molecula de tzestura, un atom, deci cutati, cutati cu srg si incredere, anul asta titlul e al meu! Sunt acolo! Si mai stiti ceva? Sunt si de bumbac! Sc! C asocierea intre polimeri si psrica e arm letal, se stie! Rsfoiesc pn saituri dastea de relateaza povestea si ma uit la poze. Frumoase poze, e misto rau carnavalu sta, o nebunie, mi-ar plcea s casc si io okii live p’acolo, da’ deh… Aflu c kilotii stia au si un nume: tapa sexo (daca am inteles io bine). S cashti bine okii la kilotii stia, s vezi ce interesant e nstrusnicia, c io am aprofundat tema, deci o s pun si film, da? Da’ ce e si mai fain, e faptu c un productor de kestii culinare a lansat pe piat dup carnaval si tapa sexo dstia comestibili, model Viviane Castro si model Dani Sperle. Si cic isi va deschide peste tot case dastea de livrri si va ajunge si in europa. Faza cu lenjeriile comestibile e veche ru, prin sexshopuri gsesti fel si fel de tmpenii dastea. Noutatea la faza asta e c acu de mncat e tapasexo sta care e mic al dreaq, e mic ru si am imaginea cum e cuibrit el acolo, ghemotocit la locu lui, intre cracii femeii. Adic e prea implicat in problem㔅 o intra si in cur? Dap, misto
 
 
 cam asa arata ‘kitul’ cu kilotii de mincat
 
 
Auzi, livrri si in europa O veni si la noi in romania? C sincer s fiu m-as bga si io la o comand dasta dup toate gusturile, dup toate preferintele, cum se laud ia…. Si cum faci? Te duci cu cucoana la casa de comenzi de ii iau ia msurile? si porma te-ntreab pe tine cu ce arome s fie, c doar tu ii mannci.
-Pi ziceati c aveti cu arome si gusturi diferite, asa e?
-Sigur c da, de toate gusturile, cu toate aromele, pentru toate preferintele! Cu ce ati dori?
-Pai io… nah, io-s sincer, mie imi place varza cu ciolan domle. Cu ciolan afumat. Aveti?
-Avem, avem, cum nu. Cte portii? Pardon, cti kiloti?
-Pai fo 10 perechi… ba nu, 5, ca as vrea sa mai iau si cu gust si aroma de ton, de peste. Aveti?
-Avem, dar n-ar fi pacat? Daca tot aveti ocazia, incercati gusturi si arome noi… intelegeti?
-Da, corect, aveti dreptate, uite c nu m-am gndit… as vrea atunci o pereche cu gust si arom de bulz ardelenesc, cu brnz, cu mult brnz.
-V recomand capr!
-Poftim????
-Brnza domnule, brnza de capr La bulz e cea mai bun. Capr doar dup mas… dac mai e cazul…
-Aha… inteleg… Bun, asa. Deci varz cu ciolan am zis, bulz am zis, cu mult brnz, da? Ashea, as mai vrea cu… … cuuuu …
-Cu ciuperci?
-Ah, nu, e prea… prea… cum s zic… ciuperci… acolo…, nah, nu prea cadreaza, cum s spun, stiti dumneavoastr…
-A bun, cum doriti, cum doriti
-A, stiu! Cu pizza aveti?
-Sigur c da, se poate s n-avem?
-Atunci si cu pizza, da, cu pizza, cu mult sos de rosii… Merge? Pot s pun?
-Puteti, cum s nu, numai c scena ar fi putin fortata, dac intelegeti, adic na…
-Da, asa e, imaginea ar fi umpicutz cam prea… adica cu sosu la de rosii, acolo, chiar ar fi prea… Si apoi ar fi pcat s ptez fatza de mas, c inteleg c nu se pun in farfurie, se consum direct de pe…
-Da, direct de pe… Poate c ar merge s puneti o farfurie, ceva, sub…
-Sub ce?
-Sub fund.
-Sub fund? Sub fundu cui???
-Sub fundu doamnei.
-Aha… deci o asez pe masa, dac se poate cu o farfurie sub fund..
-Da, s nu ptati…
-Da, s nu ptez… Deci cu fatza-n sus, da? Adic m gndesc c na, in patru lab in fine, deci si cu pizza. Mai vreau cu… Domle, da’ cu gust si arom de ciorb de perisoare sigur n-aveti! Este?
-Domnule, nu intelegeti? Avem cu tot ce doriti. Deci punem la domnul si un kilot tapa sexo cu gust si arom de ciorb de perisoare?
-Nu, nu! Nu, asta nu! Pentru c eu mnnc ciorba de perisoare doar ca la mama acas… si numai gndul asta ar face s-mi treac pofta de mncare, pricepeti? Cum ar veni s mnnc eu tapa sexo ca la mama acas… Nu, nu, fr ciorb de perisoare.
-Atunci ciorb de burt?
-Nu, clar, fr ciorbe… Aa, cu mici aveti?
-Mici???
-Da, mici!
-Pi mici… nah, avem, dar vreti dumneavoastr asa, cu mici? Adic nah, sunt mici… s nu se interpreteze… c micul stiti cum e… e… mic
-Da domle, cu mici, las c e obisnuit… ma rog, asta e problema noastr, nu conteaz… deci da, vreau si cu mici c micul merge cu bere! Ah, strasnic! Apoi as mai vrea cu tocanitz, picant ru, iute foc, dar s aib savoarea aia de cazan, cum mncam eu odata in armat, la infanterie, de ne sturam tot regimentu
-Deci am notat. Si cu tocanit. S se sature tot regimentu
-Domnule! Ce naiba!
-Ah, m scuzati, m scuzati
 
M, esti prost??? Cumperi o duzin de tapa sexo dstia minusculi si visezi toat ziua la cina romantic ce va urma… Ea va gti, pardon, se va gti frumos, adic va pregti masa… sau va pune masa, cum ar veni, adica isi va pune masa, isi va pune si o fusta peste masa, isi va pune si o bluzitz ceva, ce mai, te asteapt zna pregatit, s-o mnnci nu alta. Tu, peste zi, cnd ea te intreab duios (cum fac ele cnd au si alte interese) iubitule, ce vrei s iti pregtesc, ii spui c vrei tocanitz! A, tocanitz? ar face ea putin speriat la gndul c tu ai comandat tocanita aia, pardon, kilotii ia cam iutzi, c deh, asa mncai in armat, iute ru, picant, condimentat… Iubitule, dar nu ai vrea mai bine un bulz, ceva, o varz cu ciolan cum iti place tie, un… NU!, tocanitz! mor de poft. Stii iubito, toat ziua m-am gndit la… ea, ct a fost ziua de lung mi-a fugit gndul numai si numai la ea, ah, cald, gustoas (vaaai, iubitule), suculent (ah nebunaticule), ea, asa apetisant (vai, potoleste-te c m ud toat!!), aburind (iubitule, morrrrr!!!), savuroas, inmiresmat, numai la ea mi-a fost gndul, la ea, la tocanitza mea minunat!!! Offf, la tocnitz, dragule? ar ofta ea czndu-i fatza… Da, la tocnitz, ce credeai? In fine, ea ar merge la buctarie…, sau la baie…, sau in dormitor, sau unde dracu s-o pregti felu sta de masa si si-ar pune masa ti-ar pregti tocanita adic. Apoi, cu lacrimi in ochi de usturime, ar blestema fiecare minut al tu de intrziere, ahhh, nenorocitul, n-are pic de respect, eu il astept cu masa pus si lui putin ii pas, eu m spetesc s gtesc, m frig cu mncarea, dar ce spun eu c m frig, m opresc, m incendiez, m ard, m… ahh, cte nu suport pentru el si el intirzie, ah, ahh ce ustur, ah, ce arde, ah ce blestem s mnnce asa picant, de ce oare, dumnezeule, n-o tine si el un regim, ceva, un post mare, un… Intr-un tirziu tu ajungi acas si o vezi pe ea imbujorat toat, cu okii arznd – haiiii, hai, nu mai pierde vremea, treci urgent la mas c nu mai pot / vai iubito, cum s m asez fr s m spl pe mini? Sunt microbi, bacterii, stii, am un prieten, s-ti povestesc, care…/ taci si mnnc, aseaz-te odata, c nu se mai poate / dar ce ai drag, ce atta grab, ca nu se rceste / daaaa, nu se rceste, taman asta e, ba din contr, frige al dracului, din ce in ce mai tare, arde, ies flcari, e prjol / iubito, nu ma grbi, stii c eu inainte de mas citesc putin presa, beau un paharel, mai butonez televizoru, ce naiba, s-mi tihneasc si mie / iubitule, dac nu mnnci acum, arunc mncarea, m pish pe ea, ne certam, sparg vesela, dau foc la cas si plec la mama. La asa argumente n-ai ce s spui, taci si te pui la mas, ea face ce face si cumva, tremurnd, se potriveste in farfurie si incepe festinu. Evident, constati c tocnita nu e asa cum au ludat-o ia, c i-ar mai trebui putin piper – si pui suficient (ea strnge eroic din dinti), poate si o juma de borcan de chili – si deserti, nu glum (ea bulbuc okii ca broasca si se ineac de zor), fo 3 ardei iuti -si ii adaugi (ea geme, geme dramatic), o lingur de sare – o presari (ea scrsneste din dinti, bolboroseste, sfrie, ssie). Ar merge s spargi si o ceap, – zis si fcut, poate si o lingur, dou de mustar, ce mare lucru, frecat cu nitic boia iute ca focu. In doi timpi si trei miscri ti-ai dres tocnita si cu ceap si cu mustaru si boiaua dorit si deja e asa cum iti place tie! Bodogni printre dinti, insirnd toate lipsurile astea si cind spui si de cteva picturi de otzet ea nu mai suport, isi da okii peste cap, te apuca de ureki urlnd ca o fiar injunghiat si te bag cu forta in "farfurie" s termini totu dintr-o inghititur. Mnnc!!!!  Tapa sexo. Ce cin, ce sear, ce atmosfer… ana lesko cnt duios la radio "ard in flcri"… lumnrile de pe mas s-au aprins singure doar uitndu-se in "farfuria" ta/ei, de la aerul iute din camera florile de la geam s-au transformat in plante curgtoare, ba chiar risc s se metamorfozeze in slcii plngtoare, pompierii se autosesizeaz si statiile meteo din judet depisteaz un punct de maxim canicular… O minuntie! Iubito, esti cea mai fantastic gospodin! Ce tocnitz!!! Mine vreau s-mi pregtesti ceva flambat! Te ador! Ah, ce mistuitoare e dragostea, si ce etern ii e focul… Flacra iubirii nimeni n-o poate stinge
Hai b, m lasi? Ce ccaturi
Mdea, sau poate ios chiar prost, obtuz, anacronic, de nu vd nimic special, nimic deosebit, nimic fantezist sau misctor in deliciile astea De fapt stiu ca-s un cretin incurabil lipsit de romantism fiind, nu, niciodat nu voi mnca kilotii iubitei. Ii fac ce vrea ea, da s-i mestec scutecele, asta nu. De fapt nici la lins frisca de pe tztze& alte zone erogene nu m-as bga. Nici la mncat cirese din buric sau banane dintre buci. Sau s-i beau sampanie dintre sfrcuri Sau fo felie de piersica bagata in locu ala pe care nu pot sa-lindic… Sau s-i sug deshtele de la picioare muiate in nutela hai m, ce dracu, kiar nu poa s-mi cear alceva??? Si lucrurile nu se opresc aici. Omu inventeaz, caut, iscuseste si izbuteste el mereu cte ceva. Mereu alte si alte demente vor fi inventate
Dap Sa mnnci chiloti. Te duci s faci piata si cumperi si o mn, doo, de chiloti. Srumna, pentru diabetici aveti? Avem, dar ia se dau doar pe retet. Srumna, as dori si io fo 5, 6 chiloti, de desert, c vin nasii la mas si… Srumna, stiti, as vrea si io un chilot comestibil, mrimea XXXXXL, aveti? C sotia mea e mai… plinuta, umpic asa, si…Cum s nu, avem, avem, sunt mari si gustosi, 5 zile mncati la ei… S ajungi s mnnci chiloti. In numele divertismentului, erotismului. Fanteziei? In numele variatiei, s mai iesi din monotonie, s iti condimentezi putin viata cotidian, social, sexual, conjugal sau ce dracu vieti or mai fi. Viata autoerotic??, hehehehe, aia ar fi culmea, s-ti mnnci proprii kiloti, extremism narcisist, nu alta hehehehe Mine o s trecem si la ciorapi. C d-attia chiloti si sutiene parc ne-om cam stura. Srumna, ciorapi de lins aveti? Nu, ne pare ru, ia s-au terminat. Nu mai avem dect de supt. V dau o pereche? Nu, nu, multumesc, eu voiam de lins… Atunci v dau un kilot?
Vai, drag, sta al meu e un prost si jumtate, auzi si tu, nu mi-a mai mncat si mie chilotii de nu mai stiu cnd… Aaaa, pi zi mersi drag, c al meu m-a nenorocit, s-a invtat al dracu numa pe chiloti, nici nu vrea s aud de alte alea… L-am mai incercat si eu cu o ciorb ceva, cu un stufat, cu un terci, el nu si nu, chiloti si iar chiloti. Mi-a mncat al dracu toti chilotii, pn si ia de perioade speciale mi i-a terminat, a ros tot, am ajuns s umblu in curu gol ca o flmnd, ca o srcie, dac poti s crezi…
 
Art culinar, nene. Arta de a roade orice de amoru mestecatului. Nu conteaz ce e, din ce, de unde, basculm. Salivm, mestecm, rumegm, plescim, inghitim.
Imi veni acu in minte China Dac te duci in China, te inghesui s dai o grmad de bani pe tot felu de ccaturi dastea scrboase, c deh, asa se face, e exotic, esti in china si de ce dracu s nu mnci si tu o bucat de sobolan cu coacze, o coast de cine sau macar un gndac, ceva… C doar n-ai venit ca prostu atta cale pn-aci s mnnci cartofi la mcdonalds, si apoi cum dreaq s te dai mare la intoarcere dac nu consumi si tu un dumicat de orez cu o felie de sarpe putred… Pi nu? Ce dracu, doar esti in China. Acas, de ar veni unu la tine si ti-ar spune uite coae, iti dau un milion de lei dac mnnci plmnu asta de iepure sau coiu sta de porc, cu siguranta c l-ai fute instant in gur. Intors acas, nici pltit, nici btut nu te-ai atinge de scrbosenii, acolo ins dai tu o grmad de bani s le mnnci lora rahaturile. Ciudat e omu, m…
Legat de ideea asta cu haleala ciudat, neconventional, am vzut la tv un reportaj despre nush ce dracu asociatie din sua care organizeaz anual un party dsta cu bucate alese. Prin asta vor ei s demonstreze c omu poa s infulece si s si digere o varietate mult mai mare de chestii dect suntem obisnuiti s credem. Drept pt care cu ocazia acestui parti scrbos buctarii se intrec in a gti si aranja festiv piramide de tarantule prjite, de gndaci glazurati, de viermi suculenti perpeliti prin pesmeturi fine, cozi, noade, copite, globi oculari, scalpuri, sire, piei si glme de la amibe si euglene si de la te miri ce alte vietti pari si imparicopitate, trtoare sau nu. In seara "balului" se adun acolo cteva sute de idioti dstia salivatori, pusi pe ghiftuial, ei cu papion la gt si ele, cucoanele, cu voaluri si falduri demne de gala premiilor oscar. Adic nu e de glum m cu eventu sta, cu balu sta, e lucru serios, lumea vine frumos imbrcat ca s cinsteasc cum se cuvine o astfel de sindrofie. Unu cu aparatu de filmat se invrte printre mese si intreab plin de morg ce serviti. Ala de e intrebat ridic ochii din farfurie si cu gura plin, cu buzele unsuroase, spune plescind de plcere: limbi de rat. Si-s bune? Bune??? Bune?????? De-li-cioa-se!!!!! La masa alturat o muiere isi linge degetele rshchirate a noblete. Ce ati mncat? O magnific sup de ochi de peste! Cu putin hrean! Aha, sup de ochi. De peste. Cu hrean. Si? E bun? Ooo, daaaa!! Si foarte hrnitoare. Cu un continut bogat in magneziu si ioduri marine, iar hreanul – ahh, hreanul e dumnezeiesc in combinatie cu supa asta care contine si glucide, lipide si alte amine… Pe fundu bolului de sup se mai rostogoleste, stingher si chior, un ochi. De peste. Cucoana il pescuieste delicat cu doo deshte si il vr in gur, plin de extaz… Kelnerii se invrt printre mese cu tvi, farfurii, recipiente, ascult cu atentie dorintele si comentariile mesenilor si se intrec in recomandri, explicatii si sfaturi. Ma gndesc ce or gndi kelnerii stia, cred io ca se amuza copios in sinea lor pe seama la prostii stia. Ce mi-ati recomanda, v rog? Aaaaa, pi avem o multime de buntti, de specialitti, de sortimente, de delicatese, de raritti rarissime, de trufandale & minuntzii. Ooo, da? foarte bine, minunat, minunat… cu ce s incep? Pi eu v-as recomanda, asa, de inceput, ca aperitiv, minunatele noastre aripioare de peste, garnisite cu branhii. Si cu bshic. Cu bshic???? Cum cu bshic?? Pi, stiti, bsica pestelui, de-l face s coboare sau s urce, in ap, bsica, stiti dumneavoastr… Aaaaaa, bsica, cum nu, da, bsica, perfect, perfect, da, minunat, bsica, da, e de tinut minte… e perfect. Apoi?
-Apoi v-as recomanda o sup de gland.
-De gland?!?
-Da, de gland, glanda e proaspt si foarte bine gtit, e gland de sconcs, calitatea’nti, o s v plac. Supa e savuroas, plin de arome subtile, asa aburind cum e ea, o minuntie. Si, dac doriti, la supa asta v putem servi si smoc.
-Smoc? SMOC???
-Da domnule, smoc. Smoc de pr, de blan, bine fiert, condimentat potrivit, e savuros, o s v placa. E smoc special, e de la fund, strns asa, in form de ghem!
-Aaaa, de la fund da… strins in ghem…
-Da, de la fund, o mndrete de smoc care pluteste asa, delicat, in sup, v dati seama? ghemul printre bulele de unsoare din sup, printre fuioarele de abur… Sau, dac preferati ciorbele clasice, v putem oferi o ciorb de copit, copita e fraged, cu tendon si mduva, cartilagiile sunt un picut dulci, taman bune. E cu tarhon! Sau ciorba de vilozitti intestinale. Sau ciorba de trahee… Sau ciorba de sfinctere si papile, papile atent adunate de pe limba de mgar, stiti, papila de mgar are o savoare unic si combinat cu putin borsuletz proaspt formeaza ceva mirific, asa s stiti. Incercati? Sau minunata ciorb de ciocuri de ratz. Aaaa, c uitam, pentru dumneavoastra avem (si o spune secretos, asa, la ureche aproape, ca s nu mai aud si altii), da, pentru dumneavoastr avem si ciorbit de pavilion de iap.
-Pavilion? Cum pavilion???
-Pavilion domnule, pavilion. Ureche, ce dracu. Ciorb de urechi de iapa. Merge dreas cu putin otet si niscaiva gene, asa, de gust.
-Gene?
-Gene! O gean in ciorba de urechi de iap e magie curata.
-Da… Gean… Magie… Papil… Copita de… Auziti, cred c rmn tot la supe, sunt mai usurele asa, stiti, deja am burt, nu vreau s exagerez c….
-Nicio problem! Nicio problem! V stau la dispozitie. Deci sup sa fie, da? Perfect! Gata! Stiu! Am exact ce va trebuie: o sup delicioasa de burice de bursuc. Cu fidelute si cu putin spum de ou de cioar. S-a facut? Cu toate c supa aia de gland… cu smoc… o buntate, o s v par ru! Dar, in fine, treaba dumneavoastr, cum preferati, nu ma bag. La felul doi ce s fie?
-… ?!?!?!… … as… as dori.. … niste… o… un… adic niste…
-Aaaa, sunteti nehotrt? Pai hai s-o lum usor c aveti de un’s-alegeti. Eu v recomand gush!
-Gu… Poftim???
-Gush. Gush de broasc. Gusa trebuie pus la locul pe care il merit, prea toat lumea a ridicat ceafa in slvi, c ceafa e nu stiu cum, c ceafa pe grtar, ca ceaf umplut, ca ceaf afumat, ca ceaf medalion, c ceaf in sus si in jos ca ceaf nu-mai-stiu-ce. Gata! S-a terminat! Ceafa e bun, nimic de zis, dar gusha!!!! Ahhh, gusha e minunat, e sublim. Lumea trebuie s recunoasc extraordinarele calitti ale gushei. Gusha bine preparat e de un milion de ori mai bun dect ceafa. Mai ales gusha de broasc, putin in snge, asa… Bine, avem si gusha de tzap, avem gusha de crtitz (o minunatie si aia), gush de bou (asta merge bine cu ochiul de cal, suculent asa, plin de umori), toate-toate gushi de prim clas. Dar, cum spuneam, gusha de broasc…..
-Da, inteleg, inteleg, numai c vedeti dumneavoastr eu…, eu cu broasca nu stiu ct de bine m inteleg, e… e asa, verde, stiti, cu… cu negi, cu dre, cu mtase… acolo in nmol, face mormoloci si eu… eu nu stiu dac
-Aaaa, nu stiti ce spuneti, zu asa. Si aproape c mi-ati luat vorba din gur, sosul de negi de broasc e o desftare, un festin. Cu coarne de melc! Da, asa s stiti, cu coarne de melc si cu vertebr de sobolan de ap. V pregtesc un bol? Asa, de poft?
-Da… nu stiu ce s zic, m mai gndesc, da, de ce nu, merit incercat, chiar daca eu nu
-Vedeti? Bine faceti, nu stiti ce pierdeti. Dar hai s v mai spun. Avem pleoap.
-Pl plo Pleoap? Adic pleoapa … pleoapa de la ochi?
-Da! Pleoap! cu garnitur de legume de blegar, pleoap cu sos alb, pleoap cu mirodenii, pleoap in sos picant , pleoap cu…
-Inteleg c serviti doar o pleoap? Adic o singur bucat? Nu e cam putin?
-Domnule, se vede treaba c dumneavoastr nu stiti s mncati pleoap. Pai pleoapa nu se mnnc domnule asa, s musti din ea ca din mr, doamne iarta-ma, s iti umpli gura, ce dracu, pleoapa se savureaz, se degust asa, pe indelete, cum s degusti o pleoap dac ai la indemn un castron intreg? Unde mai e farmecul? Savoarea? Nu se face, pleoapa e ceva special. Ca si nara.
-?!?!? Nara ?!?!?!!!???
-Da. Nar. Pai cnd servesti nar, purcezi la un adevrat ritual gastronomic domnule. Nara e o specialitate si putini stiu s o serveasc si si mai putini stiu s o gateasc. Ahhh, am imaginea, nar in aspic… nar in sos marinat… nar in sos de gndac rosu aahhh… Da, nara bine gtita e o raritate. Ca si buza de vac. Sau ca si ugerul de oaie. Sau scrotul de berbec. Pi stiti dumneavoastr domnule c un scrot bine fcut e si el o raritate culinar? Sau intestine de iepure, sau piele de peste, fcut la foc mic, sau gingii de cangur, gtite cu marsupiu macerat, presrate cu mustti si sprncene
-Mustti?? Sprncene??? Domnule!
-Da domnule, da. Ajut la digestie. Mai ales musttile, frumos tunse. Vedeti c nu stiti? Auzi si dumneata, dac pleoapa se serveste doar una… Unde s-a mai pomenit asa intrebare
-Ah, imi pare ru, scuzati-mi ignoranta, n-am vrut s v ofensez, am zis si eu asa, c pleoapa, de una singura, rtcit in farfurie, ar prea nu stiu cum, adic, intelegeti dumneavoastr, o pleoap-doua pleoape, un ochi-doi ochi, adic m gndeam c pleoapa vine cel putin cu surata ei, dac m intelegeti, c sunt doi ochi si…
-Nu domnule, pleoapa se serveste singur. Chiar dac sunt dou. Ca si nara. Ca si gingia, ca si buza de vac, ca si scrotul de berbec. Ce, berbecul are dou scroturi???
-Nu, evident, dar in scrot are dou…
-Domnule, ma zpciti de cap, ce naiba, dumneavoastr ati venit aici s mncati sau s faceti inventarul? Uite, eu zic cel mai bine s incercati o tibie.
-Tibie? da, sun bine… in fine… Cum e servit?
-Pi cu mujdei si ptrunjel. O tibie vine cam la juma de metru portia, se serveste lng garnitur pe o tipsie special si maduva e o nebunie cu mujdeiul ala. Sugeti la tibie o ora, nu alta.
-Hai domle, chiar o or????!!!
-Da domnule, ce dracu, v mint eu pe dumneavoastr? Sugeti la ea poate si mai bine de o or, e un adevarat regal, un osptz pe cinste. Stropit asa cu niste zeam de coate, cu niste fiertur de coccis sau pelvis. Sau cu sos gelatinos de genunchi. Sau cu sos de gndac. Rosu.
-Sosul e rosu?
-Nu. Gndacul! Dar poate doriti o tocnit de subtiori de pelican…
-Nu, nu subtiori, stiti, subtiorile…, axilele… cum s spun… pe acolo se transpir si… stiti, glandele sudoripale…    
-Gland ati spus? Vedeti? V-am spus eu de supa aia de gland, dar dumneavoastr nu si nu, faceti nazuri. Supa de gland e extraordinar. Sau poate mai bine v ofeream o sup de ganglioni, mai usoar ca ea nu exist… Supa de ganglioni sau cea de pleur sunt cele mai…
-M rog, am inteles, in afar de tibie ce s-ar mai gsi?
-Avem un extraordinar sote de dinti. Dinti de lapte, dar si dinti maturi, molari, premolari, o frumusete, chiar si msele de minte. Incisivi nu, ia au uneori carii si nu dau bine in farfurie, ne ferim de… Dar o portie de dinti e ceva fastuos, credeti-m! Apoi ar mai fi un sufle de boturi de peste, boturi fragede, se topesc in gur, nu alta, da, boturi cu mugure de bambus sau in sos de fragi. Mai avem creste marinate, o frumusetze de creste, creste vinete, creste mov-violaceu sau de culoarea visinei putrede, creasta e delicioas, o s vedeti, asa, apoi ar mai fiiiii da, ar mai fi chiftelutele de organe de lcust sau crbus. La alegere. Sau platou mixt. Crbusul e dla de mai, prima generatie, cum ar veni… Aaaa, si inegalabila friptur de cocoas de cmil. De cmil btrn domnule, sacrificat fix cu cteva ore inainte de moarte, stiti, se las cmila la imbtrnit pentru c toat lumea stie c cmila btrn face…
-Nu era vorba de gin??
-Gin?? GAINA???? Domnule, terminati cu scrboseniile astea, v rog s vorbiti respectuos aici, ce naiba! Deci cmil, da? Impnat cu grsime asa, osnza e un deliciu, cum sfrie ea in tigaie, o nebunie rnza asta, zu asa!
-Mai bine nu, stiti, are colesterol si doctorul mi-a zis s m feresc de grsimile polisaturate
-Hai domnule, dati-l dracu de doctor, o viat are omul, ce naiba. Tot de cmil mai avem cosuri in crust, nerv spinal, mduv, ligament
-Cum ati spus? Cosuri? In crust?
-Da, cosuri.
-Cosuri???? Pi cmila are acnee????
-Are domle, de ce s n-aib? Dar cosul sta trebuie pregtit pn nu d in furuncul, c atunci e putin amar si se duce dracu savoarea. Crusta e crocant, te lingi pe degete nu alta! O portie? E mare, v sturati, ba inc mai si rmne. Domle, clientul tre s fie multumit, intelegeti? Noi nu ne batem joc, aici nu ne facem munca in scrb, cu sil, aici totul e pentru deliciul dumneavoastr. Avem tot ce v doriti: gtitz, cloac, greabn, spete, lobi, chishitz, grumaz, shale, trtitz, gheb, jitie, bojoci, fleic, jupuial, pntece, grbitz, pielitze, japitz, cioturi, ciozvrte, maruntaie, totul ca dumneavoastr s fiti satisfcut! Deci??
-Stiti, as prefera un senvish.
-Perfect!. De but?
-Pi de but – un santal de portocale
-Santal?? De portocale???? Domle, esti nebun? Are E-uri, conservanti , emulgatori si amelioratori, vrei s te imbolnvesti??? Ce dracu, termin cu porcriile astea. Las’ c stiu eu ce-ti aduc! Altceva? Desert?
-Nu multumesc, att. E suficient. Inc o intrebare, v rog. Cu ce e senvisu?
-Aaaa, o buntate de senvish, o sa m pomeniti. Cu cear de urechi. De strutz african!! Poft bun!
 
Ce dracu s mai zici…
 
Da, iar am scris ca bou numa tmpenii si scrboshenii. Abject, ce dracu Am plecat de la carnaval si de la tapa sexo lu curvili alea si am ajuns la sindrofii culinare simandicoase cu punga pt vomat la picioru mesei. Pcat, subiectu era frumos, carnavalu de la rio, veselie, culoare, viat Numa c el, carnavalu, n-a fcut atta rating ct pizdele alea cu kilotii lor. Asta intereseaz publicu, o tztz, un kilot-plasture pe labii, o omologare. Doar astea fac inconjoru lumii. Sau cte un atentat. Ct mai sngeros, dac se poate. Sau cuvntarea lu papa de paste. Ciudat e omu m, cum caut el s se regseasc intre pizda, snge si dumnezei. Catarsis. Ooo, ce cuvnt mi-a iesit ia s am grij s mai glsuiesc cu vorbe dastea, s vezi si ce stim de sine o s-mi creasc si poa o s m fac si io om in toat puterea cuvntului, om serios, destoinic. Devenire. Implinire? Om. S-mi implinesc destinu de om, da: acela de tub digestiv si organ sexual
C veni vorba de zei si psric, nu trebe s uit s fac o trimitere la un blog. E blogu lu unu dintre cei mai buni pretini ai mei, liviu. Baiatu asta fain si destept are acolo o poveste frumoas, cu psrica la vedere si metafora ascuns mereti de cititi-l si puneti-i semn de carte ca merita, sper s nu fie la fel de lenes ca mine in ale blogrelii.
http://www.tolstoievski.blogspot.com/
 
Nah, cam asta parc m-a loat nitzel foamea. S invit pe careva la mas??? J)) Dac si fut ceva, inseamn c deja incep s-mi implinesc incet-incet destinu. Sunt pe calea cea buna. Ceea ce v dorim si voo
 
In rest oameni, da? Rmne asa, da?

 
DE VAZUT PT EDIFICARE
http://www.youtube.com/watch?v=5VjubLhNW08
http://videolog.uol.com.br/video.php?id=301667

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X