Diverse 02 Iun 2009 08:26 pm

daca nu purtati mascã, o sa muriti de gripã porcinã mã

 

io de felu meu sunt ipohondru. deci mereu bolnav inkipuit. cum se iveste fo pandemie ceva, cum intru in alertă/fibrilatii/criză.

 

sunt paranoic si fricos (alfel băiat fin), cu antrenament temeinic la ambele capitole. când a fost dementza aia cu boala vacii nebune, n-am vorbit 3 luni cu femeile, că auzisem io că se ia. până a trecut nebunia, le-am ocolit dibaci si cu simt de răspundere. după ce a trecut epidemia, desi m-am kinuit – io, sincer, n-am văzut nicio ameliorare . tot nebune. si tot vaci. in fine. apoi a venit aviara. de frică – m-am ferit de păsări si diminutive ca de dracu. m-am lepădat de tot ce insemna pasăre in viata mea: reviste, shefa, saituri de profil, shefa, dividiuri, vecine, shefa,  foste colege, shefa, foste foste, shefa. a, si aveam si un ceas cu cuc. l-a loat dracu si p’ăla. era de la shefa. am stat cu bromura-n ceai si cu catehismu la-ndemâna sa deprind câte ceva din virtutile celor slujitori virgini, opaci la ispite. (norocu meu că invăt greu si uit repede, că după atâta lectură sfântă eream pe cale să devin monument de castitate , neprihănire si nepângărire. parol, asexuat ca un injer, nu alta, dragu de mine… offff)

 

acu, de când cu porcina,  tremur dân toate nodurile. mi se perindă prin fata ochilor toate momentele mele de glorie când doar asta auzeam: "porcu dracului", "te-ai imbătat ca un porc", "porc egoist", "porc nesimtit/jalnic/puturos/josnic/imatur/mincinos"etc etc etc. a se observa cât de lipsite de imaginatie pot fi femeile. porc, porc, porc. bine dracu că nu pun la suflet aprecierile lor, că – la cât de paranoic sunt, acu, in plin avânt al gripei porcine – as fi fost deja internat la infectiosi. la cazuri terminale . dar kiar dacă pe cele aprecieri nu dau doi bani, asta nu mă face totusi să scap de spaime in fata spectrului epidemiei. m-am documentat si am inteles că mă pot proteja purtând mască. mare brânză, mi-am zis, sunt cel mai bun purtător de măsti din istorie, incă una-n plus n-are ce să strice, ba din contră, vezi bine. asa că am studiat atent si deja sunt pe cale de a alege modelu perfect. mă, nu-i de glumă, ce dracu, fiecare dintre noi tre’ să se protejeze , să aleagă masca potrivită. is o multime de măsti, la alegere: după culoare, după formă, după gust. sau după miros.

 

la job, acasă, pe stradă – purtati masca pe figură. e in joc viata voastră. vă arăt si voo câteva modele. io am ales deja, cred că vă dati seama. o mândrete de mască, număru meu, chiar dacă e model mai mult pentru aviară. dar merge si la porcină. am ales. că nu-mi permit să risc. v-am zis doar că-s ipohondru. si paranoic. si fricos. nu prea stiu insă cum o să merg cu metrou’ cu masca mea, da’ văd io. luptati pentru viata voastră. spălati-vă pe mâini, pe dinti, pe creier. si purtati mască.

 

 

la inkiderea editiei: cica animalele trebe eutanasiate. gripa porcină s-a confirmat si in vietnam, prima victima fiind o oaie. a luat gripa porcină de la un câine. care o loase de la un iepure. care o loase de la o maimută. care o loase de la o capră. care o loase de la un cioban incepător, dă-l dreaq. care de fapt n-avea gripă porcină. avea doar diaree. multă. amigdalită si sida. de care a murit. eu am acvariu. cu pesti. fo 19. cu care mă inteleg perfect. mi-e greu să renunt la ei, acum când nici ceas cu cuc nu mai am. si nici pe shefa. păcat, avea tzâtze misto. sa ma fut in bolile voastre.

 

viata fără animale e tristă. dar dacă o sun? poate vine’ndărăt… si viata va fi iar veselă.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
deci măshti anti gripa porcina , da?
hai sanatate!
 

Trackback This Post | Subscribe to the comments through RSS Feed

Leave a Reply

(insereaza codul din stanga)

Weblog

Toate drepturile rezervate Weblog.ro

X